MyEsteeme 

Hipp-hipp hurra! Du har hittat vägen till My Esteemes magiska värld!

MyEsteemes undervisningsverktyg 2019 inkluderar:

MyEsteemes app för likabehandling

Den här appen är en del av MyEsteemes verktyg för förskolan/skolan.

Vårt multisensoriska undervisningsredskap syftar till att hjälpa pedagoger/lärare att:

 

  • Arbeta med likabehandling

  • Stödja utvecklandet av en hälsosam självkänsla

  • Förklara värdet av mångfald

  • Utöka ordförråd med interaktiv lek

Hur appen fungerar?

MyEsteemes app har tre olika lägen för lärandelek

 

Presentations och utforskningsläge

I detta läge vaknar dockorna till liv och hälsar med barnen. En berättarröst guidar nen barnen och hjälper undersöka världen omkring dem.

 

Aktivitetsläge för lärande av likabehandling

I detta läge får man hjälpa dockorna med olika uppdrag designade för att uppfylla lärandemål som empati, samarbete, självkänsla smat acceptans.

 

Bokstaveringsläge

I detta läge får man undersöka sin omgivning och lära sig uttal och stavning de föremål som finns omkring oss. Appen känner med hjälp av Artificiell Intelligence (AI) modeller igen över 100 olika objekt.

Fem mångfaldsdockor

MyEsteeme-dockorna i mjuk plysch, 30 cm höga tål skumtvätt och representerar mångfalden. Varje docka har en individualiserad positiv bekräftelsefras som de upprepar när man trycker på foten. “Jag tycker om mig själv”, “Jag är smart”, “Jag är en bra kompis”, “Jag är hjälpsam” och “Jag är bra som jag är”.

Manual

MyEsteeme-manualen innehåller 25 aktiviteter (5 aktiviteter per docka) för att kunna tillämpa likabehandlingsplanen och uppfylla lärandemål som empati, samarbete, självkänsla och identifiering, samt förståelse av känslor. I manualen ingår även observationsblad och frågeformulär. Manualen gör det enkelt att följa upp på aktiviteterna och är till stor hjälp vid diskussioner i arbetslagen samt vid redovisning och utvärdering av den årliga likabehandlingsplanen.

IMG_5646 (1).jpg

Interaktiva lärandeberättelse

Barnen/eleverna hjälper karaktären ”Mathilda” att lösa frågor medan hon låtsas vara olika djur.  I slutändan kommer både barnen och Mathilda att dra slutsatsen att även om det är kul att låtsas vara någon annan, är det mest värdefullt att vara sig själv.

Sången och video

Videon har roliga och lätta-att-följa danssteg för att aktivera barnen/eleverna på ett kul och effektivt sätt. Sången innehåller upprepning av fraser som stödjer användaren i utvecklingen av en hälsosam självkänsla samt förklarar på ett enkelt sätt värdet av mångfald och acceptans.

Dockorna, med alla dess funktioner, ska fungera som ett enkelt verktyg i genomförandet av likabehandlingsplanen. Och sen är det ju såklart också en rolig och uppskattad leksak för barnen!

 

Vill du veta mer om MyEsteeme?  Kontakta oss eller beställ redan idag MyEsteeme genom AbaSkols hemsida www.aba-skol.se