Hur ser man om barnet har hög eller låg självkänsla?

October 25, 2016

 

 

Självkänsla är inte bara en känsla utan även tankar och tankesätt. Ett barns självkänsla avgör också hur de mår och hur de interagerar med andra barn och huruvida de känner sig trygga i sig själva för att sätta gränser och säga nej vid grupptryck. God självkänsla hos barn är viktig för deras nyfikenhet och för deras egna motivation att lära sig för sin egen skull. Det innebär att barnet inte lär sig för att få belöning eller uppskattning. 


Om du märker att barnet presenterar mycket för att få uppmärksamhet och beröm, och du tror att självkänslan inte är på topp så finns det tips på hur du kan stärka den. Klicka här.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

July 20, 2017

July 18, 2017

Please reload

Archive
Please reload